Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

φαράγγι Σαμαριάς



Έκθεση φωτογραφίας για τα 60 χρόνια του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς

Έκθεση φωτογραφίας με σκοπό να τιμήσει και να προβάλει την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς διοργανώνει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει τη σπουδαιότητα και να τονίσει την ανάγκη προστασίας ενός τόπου με μοναδική φυσική, ιστορική και πολιτισμική αξία.



Χανιά: Ανοίγει αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς

Από τη νότια είσοδο της Αγίας Ρούμελης ανοίγει αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, η έναρξη λειτουργίας του Δρυμού θα γίνεται από τη νότια είσοδό του και για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής.



Πότε «ανοίγει» όλη η διαδρομή στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Η Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές των Χανίων προσκάλεσε εκπροσώπους ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, φορέων και αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να συζητηθούν τυχόν αποτρεπτικοί παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφαλή επίσκεψη του φυσικού οικοσυστήματος της Σαμαριάς.



Το πανέμορφο Φαράγγι της Σαμαριάς

 Μπορεί να είμαστε στην καρδιά του Χειμώνα αλλά θα ταξιδέψουμε κάπου όμορφα και σε έναν προορισμό για κάθε καιρό.



Κρήτη: Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστό θα παραμείνει αύριο Παρασκευή το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά. 

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων, «γνωστοποιείται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που προηγηθήκαν, προκληθήκαν σοβαρές ζημιές και ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστός αύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.



Πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Η διάβαση του «Φάραγγα» είναι μία συγκλονιστική εμπειρία, τα στενά στις «Πόρτες» προκαλούν δέος και η επαφή με το Λιβυκό πέλαγος στην Αγία Ρουμέλη, είναι ανακουφιστική και προετοιμάζει για τη μεγάλη πορεία προς Φοίνικα, Λουτρό και Χώρα Σφακίων.

Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις ωραιότερες πεζοπορίες της Κρήτης!