Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τουρκία:Ανακοίνωσε ασκήσεις στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά!!



Στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αγαίο ανακοίνωσε η Τουρκία δήθεν ως απάντηση της άσκησης 'Ηνίοχος' της Ελλάδας στο Αιγαίο. Η τουρκική άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Μαρτίου εως τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Βατάν.

Και η εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει το πολεμικό ναυτικό της στις περιοχές που η Αθήνα έχει δεσμεύσει για ασκήσεις.

Η εφημερίδα Βατάν σχολιάζει πως η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο ενώ ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου '21ος Αιώνας', Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ,δήλωσε στη εφημερίδα ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο. Προσθέτει ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε 'μεγάλο ατύχημα' και εκτιμά ότι είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για μια τέτοια αντιπαράθεση. Χαρακτηρίζει μάλιστα προκλητική τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι με την άσκηση κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου «γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ ξανά αντιμέτωπες». Αναφέρει ότι η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία σχεδιάζει επομένως να 'κλείσει' όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις, με πολεμικά της πλοία.