Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνάντηση και βράβευση Τσίπρα και Ζάεφ στο Μόναχο



Οι δύο πρωθυπουργοί θα τιμηθούν για την συμβολή τους για την προσφορά τους στην διεθνή ειρήνη και την ειρηνική επίλυση διαφορών, το βράδυ, στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει (21:00) προς τιμήν των συμμετεχόντων στη διάσκεψη, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.

Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ, αναμένεται να αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει «την σημασία που έχει η ανάδειξη ενός νέου οράματος συνεργασίας, διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων, απέναντι στην λογική της αδράνειας, της εθνικής περιχαράκωσης και του εθνικισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τις ίδιες πηγές, θα αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα Μνημόνια, στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, στην επίλυση του Μακεδονικού και την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής και σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Νωρίτερα, στις 11:30 το πρωί ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με ομάδα γερουσιαστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 16:00 το απόγευμα θα μιλήσει στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια. Στις 17:00 θα συναντηθεί με τη συμπρόεδρο των Πρασίνων, Ανναλένα Μπέρμποκ και μία ώρα αργότερα στις 18:00 με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.