Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Μακεδονία ξακουστή» τραγουδούν οι πολίτες στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης



Με συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ήδη από την έναρξη της παρέλασης, ομάδα πολιτών που βρίσκεται απέναντι από τον ΙΝ Κυρίλλου και Μεθοδίου φώναζε συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Φέτος, όπως αναφέρει το voria.gr , έπειτα από πρόταση της αντιπεριφερειάρχη, Βούλας Πατουλίδου και με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα αντιπροσωπευτικό άγημα των Ποντίων, υπό τον συντονισμό της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, θα προπορευθεί των πολιτικών τμημάτων ως ελάχιστο φόρο τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην παρέλαση μεταξύ άλλων παρίστανται ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος, Πέτρος Λεκάκης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Μάρδας, η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Ορφανός, Παναγιώτης Ψωμιάδης και Χάρης Αηδονόπουλος.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας, στην οποία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.