Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καζάνι που βράζει η Βουλή: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών



Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα διήρκησε αρκετές ώρες μέχρι να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, βγαίνοντας έκανε μια αποκάλυψη στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή κυριάρχησε ως φαίνεται στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.Και οι εκτιμήσεις πλέον μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Ποτάμι για ψήφο κατά συνείδηση δημιουργούν πλέον σοβαρές προσδοκίες ότι η κυβέρνηση βρήκε τους 151 βουλευτές που χρειάζεται προκειμένου να την περάσει από την Βουλή.

Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προστεθούν οι ψήφοι της Έλενας Κουντουρά, της Κατερίνας Παπακώστα, του Θανάση Παπαχριστόπουλου, του Σπύρου Δανέλλη, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Μαυρώτα. Ο Σπύρος Λυκούδης εμφανίζεται να μην έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να κάνει, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα κάνει τελικά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αλλά και ο Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος τις τελευταίες ώρες δέχθηκε σοβαρές πιέσεις από το κόμμα του για να μην υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.
Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η κυβέρνηση έχει βρει τον μαγικό αριθμό των 151 ψήφων που χρειάζεται προκειμένου η συμφωνία των Πρεσπών να έχει πολιτική νομιμοποίηση παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης.