Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κανονιοφόρος Νικηφόρος: Αυτή ειναι η ιστορία της...



Η Κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ είναι η δεύτερη τύπου ΜΑΧΗΤΗΣ, εξ' ολοκλήρου Ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης. Ενεργοποιήθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Σκαραμαγκά) την 30 Μαρτίου 2004.

Από την ενεργοποίησή της μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει σειρά αποστολών, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει συμμετάσχει σε πολλές ασκήσεις του Στόλου, μεγάλης, μεσαίας και μικρής κλίμακας. Εκτός αυτών έχει συμμεθέξει σε εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, σε αποστολές εξωτερικού με πολυεθνική συμμετοχή και λοιπές αποστολές κοινωνικού περιεχομένου (Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής).

Όπως γράφει το site του Πολεμικού Ναυτικού η ελληνική Σημαία, που κυματίζει περήφανα στον ιστό, αποτελεί και το σύμβολο της αποστολής της. Προβάλλει τα χρώματά της σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο αλλά και όπου κληθεί, με σκοπό την υπεράσπιση του φυσικού της χώρου, δηλαδή των θαλασσίων συνόρων μας. Διάσπαρτα είναι τα νησιά του Αιγαίου, μέρη που η Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ τιμά και την τιμούν όποτε σ' αυτά βρίσκεται για ξεκούραση του πληρώματός της. Η πορεία της Κανονιοφόρου πάντα Ανατολική άγρυπνα να επιτηρεί, έτοιμη να αναλάβει δράση, διατηρώντας πλήρη εικόνα της περιοχής.