Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Φουντώνουν τα Σενάρια μετά την ξαφνική ακύρωση της περιοδεία του Α. Τσίπρα στην Κω …και την σύγκλιση έκτακτου ΚΥΣΕΑ



Εδώ και πολλούς μήνες κάποιοι έλεγαν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι, είτε στο Αιγαίο, είτε στην κυπριακή ΑΟΖ όπου η Τουρκία θέλει να παίξει τα παιχνίδια της.

Και δεν υποχωρεί διότι γνωρίζει ότι μπορεί να σύρει την Αθήνα και τη Λευκωσία σε μια διαπραγμάτευση όπου θα μπουν όλα τα θέματα στο τραπέζι, ακόμη και αυτά που «κατασκεύασε» η Αγκυρα, όπως π.χ. τις «γκρίζες» ζώνες στο Αιγαίο.

Ή ακόμη και τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου σε περιοχές που η Τουρκία θεωρεί αμφισβητούμενες, όπως η κυπριακή ΑΟΖ ή η ΑΟΖ στο Καστελόριζο.

Τα τελευταία 24ωρα η ένταση έχει κλιμακωθεί, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να μην περάσει στην ελληνική κοινωνία. Όμως, μια είδηση, για την οποία κανείς δε μιλά στην κυβέρνηση, ήρθε να αυξήσει τις ανησυχίες που υπάρχουν.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας που από χθες ήταν στα Δωδεκάνησα , ακύρωσε ξαφνικά το πρόγραμμά του και το μεσημέρι της Κυριακής θα επέστρεφε στην Αθήνα. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι θα πήγαινε και στην Κω και στην Νίσυρο, όμως, αιφνιδιαστικά αποφασίστηκε να επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου και να συγκαλέσει έκτακτο ΚΥΣΕΑ με θέμα τις εξελιξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε πριν απο λίγο στη Ρόδο προκειμένου να μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα, ακυρώνοντας έτσι το ταξίδι του για την Κω.

Ο κ. Τσιπρας που ήρθε χθες το πρωί στο νησί μας, χθες βρέθηκε σε Χάλκη και Τήλο ενώ σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιήσει περιοδεία και στην Κω.

Το μυστήριο της αλλαγής του προγράμματος του Πρωθυπουργού λύθηκε λίγο αργότερα όταν κυκλοφόρησε η είδηση για έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ