Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εβρος: Μετάθεση των επικεφαλής των δύο στρατιωτικών - Τι λέει το ΥΕΘΑ



Μετατίθενται ο διοικητής των δυο συλληφθέντων στρατιωτικών στον Έβρο και ο ανώτερος διοικητής της μεραρχίας. Πηγές του υπουργείου Άμυνας χαρακτηρίζουν τις μεταθέσεις προγραμματισμένες.

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και της προκλητικής στάσης της Άγκυρας στο Αιγαίο, βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ. 

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης έδωσε απάντηση μέσω του ΣΚΑΪ 
στον πρωθυπουργό και τα όσα του καταλόγισε την Πέμπτη στη Βουλή.

«Εγώ δεν μίλησα στην ΕΡΤ για προκλητικότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Μίλησα για τον κ. Καμμένο... Μην ταυτίζει ο κ. Tσίπρας την Ελλάδα με τον κ Καμμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης.

Στο μεταξύ, απάνθρωπες χαρακτήρισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη στον ΣΚΑΪ ότι είναι «πολύ σημαντικό, αλλά όχι μείζον» το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Από πλευράς του, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν θα έλεγε έτσι ό,τι είπε ο κ. Φίλης, προέκρινε όμως την πορεία της οικονομίας ως το μείζον ζήτημα, λέγοντας ότι τα πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. 

«Προφανώς είναι μείζον» 
το θέμα των δύο στρατιωτικών επισήμανε στον σταθμό μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας.