Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

έντομα

 

ΗΠΑ: Έκλεψαν 7.000 έντομα από μουσείο της Φιλαδέλφεια

«Φτερά» έκαναν έντομα και σαύρες αξίας 40.000 δολαρίων από το Μουσείο Επιστήμης στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (Insectarium and Butterfly Pavilion) με τις αστυνομικές αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες της περίεργης ληστείας.



Η Νικόλ Κίντμαν τρώει ζωντανά σκουλίκια κι έντομα!(video)

«Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο τρώνε έντομα, κι εγώ είμαι μία από αυτούς» λέει η ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν στο παραπάνω βίντεο που γύρισε το περιοδικό Vanity Fair, ως μέρος μιας σειράς που αποκαλύπτει τα κρυφά ταλέντα διάσημων σταρ.



Η Κίνα θέλει ν' αναπτύξει φυτά και έντομα στη Σελήνη

Η διαστημική υπηρεσία της Κίνας επιβεβαίωσε ότι όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τον προσεχή Μάρτιο θα ξεκινήσει η αποστολή Chang'e 4. 

Πρόκειται για φιλόδοξη αποστολή εξερεύνησης αλλά και εκτέλεσης διάφορων μελετών και πειραμάτων στην αθέατη πλευρά της Σελήνης. 



ΗΠΑ: «Mεταλλαγμένο» καλαμπόκι σκοτώνει έντομα με RNA

Η πρώτη γενετικά τροποποιημένη καλλιέργεια που σκοτώνει τα επιβλαβή έντομα με μόρια RNA έλαβε έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, με την υπόσχεση ότι δεν θα επηρεάζει τους πληθυσμούς άλλων, επωφελών εντόμων.



Έντομα στο σπίτι: Πώς να τα διώξετε χωρίς επικίνδυνες χημικές ουσίες

Δεν είναι λίγα τα νοικοκυρία που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με έντομα που έχουν κάνει φωλιές στο σπίτι, ή που το επισκέπτονται τόσο συχνά, ώστε η... συμβίωση μαζί τους καθίσταται πρακτικώς αδύνατη.