Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

«Υπήρχαν ενδείξεις βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη»



Με την απολογία του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε η σημερινή μέρα στο Εφετείο Ιωαννίνων για την υπόθεση Γιακουμάκη.

Ο πρώην διευθυντής, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι υπήρξαν ενδείξεις βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, για τις οποίες είχε ενημερώσει τους ανωτέρους του προκειμένου να του δώσουν κατευθύνσεις.

Ο άτυχος σπουδαστής δεν είχε διαμαρτυρηθεί ποτέ ο ίδιος για προβλήματα που μπορεί να αντιμετώπιζε, ειδικά με τους συμπατριώτες του με τους οποίους έκανε παρέα.

Νωρίτερα σήμερα είχε καταθέσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος καυτηρίασε ιδιαίτερα τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία που επικρατούσε στον οργανισμό ΕΛΓΟ Δήμητρα, στον οποίο ανήκει η Σχολή.

Εκ μέρους του ΕΛΓΟ Δήμητρα κατέθεσε ο Σ. Μάμαλης, ο οποίος επανέλαβε πολλές φορές ότι υπήρξαν ενδείξεις βίας όχι όμως αποδείξεις. Δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την έδρα για τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν ώστε να υπάρξει διερεύνηση αυτών και να ληφθούν μέτρα.

Σήμερα επίσης κατέθεσε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων Γιώργος Χαβέλας, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά την εξαφάνισή του. Όπως ανέφερε το ενδιαφέρον του πρώην διευθυντή ήταν έντονο.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 15 Ιανουαρίου στις εννέα το πρωί.