Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ξεσπά ο πατέρας του 12χρονου:«Η διεύθυνση του σχολείου τον αντιμετώπισε σαν αλήτη



«Μας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα, πολύ περισσότερο στο παιδί που δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε και βάζει σε κίνδυνο και την ασφάλειά του ακόμη, γιατί η απόρριψη αυτή με αυτόν τον βίαιο τρόπο είναι κάτι που δεν μπορεί να το αντέξει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πατέρας του 12χρονου κατήγγειλε ακόμα πως η διεύθυνση του σχολείου, από την πρώτη στιγμή που συμμαθητές του ζήτησαν την απομάκρυνσή του, έκανε το παιδί του να αισθάνεται παρείσακτος. «Τον αντιμετώπισε σαν αλήτη, σαν παιδί με παραβατική συμπεριφορά από την πρώτη ώρα, τον οποίο ήθελε να τον διώξει για να έχει ένα καθαρό σχολείο, να μην είναι μπελάς για την ίδια και το σχολείο της και το κατεδίωξε, στήνοντάς τον στο απόσπασμα των ωριαίων αποβολών», υποστήριξε.

Ο ίδιος ανέφερε πως «το παιδί προσπαθεί να πάει σχολείο, πήγαμε χθες και προχθές, είναι πολύ κακό το κλίμα, δέχεται bullying από συμμαθητές του, δεν μπορεί να μείνει, φεύγει, είναι θυμωμένος, γιατί έχει ακούσει πολλά».

Για το θέμα έχει παρέμβει από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Παράλληλα, ο πατέρας του παιδιού έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι.