Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνελήφθη ο 21χρονος που είχε κάψει την ελληνική σημαία στις 17 Νοεμβρίου



Εξιχνιάστηκε η υπόθεσης καύσης και ευτελισμού της ελληνικής σημαίας την 17 Νοεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε 21χρονος ημεδαπός ως ένας εκ των κυρίων δραστών, ενώ ακόμη συνελήφθησαν ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά δεκαεννέα (19) ατόμων, κατηγορούμενων - κατά περίπτωση – για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους, εμπρησμό, έκρηξη απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παράβαση του Νόμου περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί όπλων και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων και της Νέας Σμύρνης.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, αυτοσχέδιο βεγγαλικό, μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων, μαχαίρι, κουκούλα τύπου full face , μάσκα χιονοδρομίας, τέσσερα γάντια, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τρίφτης κάνναβης, δύο κάρτες μνήμης, οκτώ συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πέντε κάρτες SIM

Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με επεισόδια και φθορές που προκλήθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων την 17 Νοεμβρίου 2016, κατά την διάρκεια των οποίων σημειώθηκε και η καύση και ο ευτελισμός της ελληνικής σημαίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός εκ των κυρίων δραστών της παραπάνω πράξης.

Πρόκειται για 21χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και ομολόγησε την πράξη του. Επιπλέον κατά τη διάρκεια των παραπάνω ερευνών συνελήφθησαν χθες (2-3-2017) το πρωί, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, 20χρονος ημεδαπός και 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, στην οικία του 20χρονου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ένα αυτοσχέδιο βεγγαλικό, ένα μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων, μία κουκούλα τύπου full face και τέσσερα (4) γάντια, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τρίφτης κάνναβης, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και δύο (2) κάρτες SIM.

Στην οικεία του 21χρονου υπηκόου Αλβανίας, επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μάσκα χιονοδρομίας, μαχαίρι, πέντε (5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα SIM και κάρτα μνήμης.

Στο πλαίσιο της παραπάνω έρευνας εξακριβώθηκε η εμπλοκή συνολικά δεκαεννέα (19) ατόμων, στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων και της Ν. Σμύρνης αλλά και στη διάπραξη άλλων αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους, εμπρησμού, έκρηξης απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παράβασης του Νόμου περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί όπλων και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο συλληφθέντες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα οδηγηθούν σήμερα στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος των δεκαεννέα (19) ατόμων, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.