Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συγγενείς της Χρύσας Σπηλιώτη και του Δημήτρη Τουρναβίτη μηνύουν τον κρατικό μηχανισμό



Τα θύματα της φονικής φωτιάς στο Μάτι ήταν πολλά. Οι συγγενείς τους περιμένουν δικαίωση για τον άδικο χαμό τους και προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους και την καθημερινότητά τους, ωστόσο δεν μπορούν να ξεχάσουν εκείνες τις τραγικές στιγμές.

Οι συγγενείς της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της Δημήτρη Τουρναβίτη, του ζευγαριού που βρήκε τραγικό θάνατο στις φωτιές του καλοκαιριού στο Μάτι κατέθεσαν μήνυση κατά του κρατικού μηχανισμού.

Πέντε μήνες μετά τον άδικο χαμό του ζευγαριού, η οικογένεια βρήκε τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της. Ο κουνιάδος της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, Κωνσταντίνος Τουρναβίτης μίλησε και είπε για την ανάγκη να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

«Ελπίζω να βγει η αλήθεια. Υπάρχουν δυο σκέλη. Το ένα είναι ο εμπρησμός. Ποιος, πως και γιατί. Έγιναν μια σειρά από τραγικές ενέργειες από αυτούς που είχαν τη ευθύνη», λέει ο αδερφός της ηθοποιού.

Η Χρύσα Σπηλιώτη και ο σύζυγός της, τη «μαύρη Δευτέρα» βρίσκονταν στο εξοχικό τους στο Μάτι και ετοιμάζονταν να φύγουν για διακοπές στην Άνδρο. Η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Οι φλόγες κατασπάραξαν το σπίτι τους, το αυτοκίνητο τους. Εκείνοι έτρεξαν να σωθούν και εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδο της φρίκης μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα.