Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συγγενείς θυμάτων Πάσσαρη: Κανένας διάλογος με τον δολοφόνο



Μέσα από τις φυλακές στη Ρουμανία όπου κρατείται εδώ και 18 χρόνια, ο Κώστας Πάσσαρης μίλησε για τις πράξεις του.Ο διαβόητος κακοποιός έχει συνδεθεί με κάποια από το πλέον ειδεχθή εγκλήματα που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ανέφερε: «Κανείς δεν γεννιέται άγιος, ούτε και δολοφόνος. Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου αγριεμένο» δηλώνει.

«Μου είχαν συμβεί διάφορα πράγματα και σε δικούς μου ανθρώπους. Ωστόσο έχουν δίκιο σε αυτά που έλεγαν εκείνη την εποχή. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι σημαίνει ανθρώπινες αξίες, ενώ έβλεπα γύρω μου δικούς ανθρώπους να πεθάνουν. Ήμουν σε μία άλλη κατάσταση. Κανείς όμως δεν γεννιέται δολοφόνος, ούτε είναι το παιδικό του όνειρο να γίνει δολοφόνος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Πάσσαρης.

Ο Κώστας Πάσσαρης αναφέρθηκε και στους δυο αρχιφύλακες τους οποίους σκότωσε κατά τη διάρκεια μεταγωγής του στο Γενικό Κρατικό Αθηνών το 2001, όταν και απέδρασε. Τώρα λέει πως θα κοιτούσε στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων του.

«Θα μπορούσα να το κάνω. Να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω ότι λυπάμαι για ό,τι συνέβη. Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο γι' αυτούς. Είναι δύσκολο πράγμα, αλλά θα το έκανα», λέει. Μάλιστα δηλώνει ότι «ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν είχα γεννηθεί».

«Έχω δηλώσει πως θέλω να γυρίσω και να δικαστώ. Ποτέ δεν ήμουν αντίθετος να έρθω στην Ελλάδα και να δικαστώ, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε. Όχι, όμως, εξαιτίας μου. Το είχα ζητήσει και είχα κάνει δύο αιτήσεις σχετικά με τη μεταφορά μου στην Ελλάδα», αναφέρει στην εφημερίδα.

Η απάντηση των συγγενών των θυμάτων 

Η οικογένεια του Διονύση Αλεβιζόπουλου, ενός από τα θύματα του Κώστα Πάσσαρη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε:  «Ακούμε λόγια προσποίησης αδίστακτου κακοποιού. Δε θα μπούμε ποτέ σε κανένα διάλογο με το δολοφόνο. Τίποτα δε μπορεί να γυρίσει πίσω τον άνθρωπό μας.  Όσα λέει τώρα ή ανά καιρούς δεν μας αφορούν. Πρέπει να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα και να τιμωρηθεί για τις πράξεις του. Και αυτό να γίνει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Αναγνωστάκης δήλωσε «Η οικογένεια έχει τα μάτια της στη δικαιοσύνη και όχι στον Πάσσαρη, την ενδιαφέρει να γίνει η δίκη άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση και να απονεμηθεί η δικαιοσύνη χωρίς να υπάρχει  κίνδυνος να έρθει η παραγραφή ή η αποφυλάκιση του κακοποιού».

Η δίκη του αδίστακτου δολοφόνου στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Αθηνών έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 17 του μηνός, όμως όπως καταγγέλλει στον Αντέννα  ο συνήγορος της οικογένειας του αρχιφύλακα Διονύση Αλεβιζάτου, το αίτημα των ελληνικών αρχών για την προσωρινή παράδοση του Πάσσαρη στη χώρα μας για τη δίκη ήταν ατελές καθώς δεν όριζε το χρονικό διάστημα που θα παρέμενε ο κακοποιός στην Ελλάδα και έτσι απορρίφθηκε.

Σήμερα η οικογένεια Αλεβιζάτου κάνει έκκληση στον Υπουργό δικαιοσύνης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ενέργειες για την ολοκλήρωση της έκδοσης και την ταχεία διεξαγωγή της δίκης.