Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στη φυλακή μάνα, παππούς και γιαγιά που πούλησαν νεογέννητο βρέφος για 40.000 ευρώ



Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες μάνα, παππούς και γιαγιά του βρέφους για υπόθεση παράνομης αγοραπωλησίας παιδιού τον περασμένο Απρίλιο στη Λάρισα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου και καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών ο καθένας.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς όλα έγιναν για το ποσό των 40.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας όλοι οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι ήθελαν να δώσουν το παιδί, αλλά με νόμιμο τρόπο, όπως γράφει η Ελευθερία της Λάρισας.

Κρίθηκαν ένοχοι για τις πράξεις της μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία ανηλίκου με πρόθεση κερδοσκοπίας από κοινού και για παράδοση τέκνου σε παράνομη υιοθεσία με πρόθεση κερδοσκοπίας.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν τον Απρίλιο στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας και συγκεκριμένα η 21χρονη, μητέρα του βρέφους και οι 52χρονοι γονείς της, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί υιοθεσιών.

Ειδικότερα, οι δράστες, μετά από τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις που είχαν με ζευγάρι αστυνομικών, που εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι, συμφώνησαν να παραδώσουν το βρέφος, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 ευρώ.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού  στη Λάρισα οι αστυνομικοί παρέλαβαν το βρέφος και παρέδωσαν στους τρεις αλλοδαπούς το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ. Αμέσως μετά, αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά το χώρο επενέβησαν και συνέλαβαν τους δράστες.