Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σαν σήμερα φεύγει από την ζωή ο ανεπανάληπτος Σάκης Μπουλάς



Ο Σάκης Μπουλάς έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τα τραγούδια του με την ίδρυση το 1975-1976 του μουσικού καφενείου «Σούσουρο», από κοινού με τον Νικόλα Άσιμο και τον κολλητό του, Γιάννη Ζουγανέλη, στην οδό Αδριανού στην Πλάκα να παίζει μεγάλο ρόλο για την εξέλιξή του. Εκεί, για πρώτη φορά συνδυάστηκε η μουσική με το θέατρο και μαζί με στιγμές σάτιρας και αυτοσαρκασμού οι τρεις τους προσέφεραν μοναδικές στιγμές στο κοινό τους.

Από το 1974 ως το 1985 ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Σάκης Μπουλάς συνεργάστηκαν στενά σε μουσικό επίπεδο και ανέπτυξαν μια ισχυρή φιλία. Μαζί ταξίδεψαν στην Ευρώπη και κατέγραψαν σημαντικές εμφανίσεις, όπως στην Όπερα της Γλασκώβης και του Βερολίνου ή στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Βιέννη, πριν ο Μπουλάς επιστρέψει στην ελληνική μουσική σκηνή και το «Αχ Μαρία». Οι δυο τους ωστόσο συνέχισαν και παρέμειναν φίλοι και μετέπειτα κουμπάροι για περίπου 40 χρόνια. Λίγα χρόνια αργότερα η παρέα του «Σούσουρου» άλλαξε λίγο με την είσοδο των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λάκη Παπαδόπουλου, Γιάννη Κούτρα, Κώστα Τουρνά κ.ά. και μεταφέρθηκε στην πλατεία των Εξαρχείων, στο θρυλικό «Αχ Μαρία». Το μαγαζί της παρέας των Εξαρχείων σημείωσε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του '80 και θεωρούνταν ένα από τα καλύτερα ροκ στέκια της εποχής.

mpoulasousta
Στο μεταξύ, το 1986 βγαίνει σε κυκλοφορία ο πρώτος δίσκος του Σάκη Μπουλά με τίτλο «Μπουλάς - Ελλάς» και σημαντικές συμμετοχές, όπως του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Γιάννη Γιοκαρίνη και του Αντώνη Βαρδή, και γνωρίζει σημαντική επιτυχία. Στο δίσκο άλλωστε συμπεριλαμβάνονται μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Σάκη Μπουλά, όπως το «Μπανάκι - Μανάκι» και φυσικά το «Φλασάκι».Ο Σάκης Μπουλάς, ωστόσο, παρά το τεράστιο ταλέντο του στη φωνητική, ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος και ως ηθοποιός, στον τομέα που τον γνώρισαν και αγάπησαν οι νεώτεροι. Με συμμετοχές σε δεκάδες παραγωγές -τηλεόραση και κινηματογράφος- ο γεννημένος στο Κιλκίς καλλιτέχνης παρουσίασε αξιόλογο έργο και στην ηθοποιία με σημαντικές επιτυχίες κατά κύριο λόγο στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σειρές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, όπως το «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα», οι «Σαββατογεννημένες» και το «50 - 50», ο Σάκης Μπουλάς αγαπήθηκε όσο λίγοι από το ελληνικό κοινό και έπλασε τον δικό του μύθο, ως ένας από τους λίγους Έλληνες που γνώρισαν τόσο μεγάλη επιτυχία σε ό,τι κι αν ασχολήθηκαν.