Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου - Ταλαιπωρία για τους επιβάτες



Στην προβλήτα του λιμανιού της Νάξου προσέκρουσε το μεσημέρι της Τετάρτης το επιβατηγό-οχηματαγωγό -ταχύπλοο πλοίο «Caldera Vista», σημαίας Κύπρου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του.

Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τα λιμάνια Ηρακλείου-Θήρας-Ίου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμάνι της Μυκόνου, επέβαιναν 220 επιβάτες, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς και ένα ΙΧ.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε σχίσιμο στο πρυμναίο αριστερό ζωνάρι, πάνω από την ίσαλο γραμμή διαστάσεων 20 εκατοστών επί 20 εκατοστών, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Οι επιβάτες καθώς και 75 ακόμα άτομα που περίμεναν στο λιμάνι της Νάξου προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη Μύκονο με το επιβατηγό-οχηματαγωγό -ταχύπλοο «Τσαμπιον Τζετ 1», σημαίας Κύπρου.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «Caldera Vista», ενώ μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο απέπλευσε για τα λιμάνια Ίου -Θήρας -Ηρακλείου -Θήρας.