Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Οργή, απόγνωση και αγωνία στα λασπόνερα. Μετά τις φονικές πλημμύρες, κρύο και χιόνια



Ακόμη ένας νεκρός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της Μάνδρας, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό των θυμάτων σε 20.

Πρόκειται για έναν 82χρονο, που ήταν στη λίστα των αγνοουμένων και εντοπίστηκε μέσα στις λάσπες κάτω από ένα βυτιοφόρο, από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Με την κακοκαιρία να επιμένει και το πένθος από τους νεκρούς να έχει τσακίσει το ηθικό των κατοίκων της Μάνδρας, παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους και να περισώσουν ότι απέμεινε από το βιος τους.

Η συγκλονιστική μαρτυρία οδηγού που σώθηκε από τις πλημμύρες

Ο επαγγελματίας οδηγός Κώστας Καρακώστας, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πώς σώθηκε την τελευταία στιγμή από την φονικές πλημμύρες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Όπως είπε η νταλίκα που οδηγούσε αναποδογύρισε, πρόλαβε να ανέβει στην καμπίνα και έτσι σώθηκε.

Ερχονται κρύο και χιόνια!

Μετά τις πλημμύρες, τις καταιγίδες, την «Ευριδίκη» και τον «Ζήνωνα», ο καιρός θα θυμίσει χειμώνα, για λίγο όμως.

Όπως εξηγεί στο real.gr, o μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η κάθοδος από τα Βαλκάνια μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής θα φέρει ψυχρές αέριες μάζες και στη χώρα μας.

Έτσι θα ρίξει τον υδράργυρο από βορρά προς νότο. H πτώση θα γίνει αισθητή στη βόρεια Ελλάδα κυρίως και την Τρίτη στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Μάλιστα, σήμερα αναμένονται πρόσκαιρες βροχές σε πολλές περιοχές.

Καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Επίσης, θα χιονίσει για λίγο στα ορεινά αλλά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στη Δυτική Μακεδονία.

Όμως ήδη από το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Πρόσκαιρη βροχή το μεσημέρι - απόγευμα στην Αθήνα με το θερμόμετρο στους 16 βαθμούς.

Τις πρωινές ώρες ίσως βρέξει στην Θεσσαλονίκη για λίγο, με τη θερμοκρασία να φθάνει έως τους 12 βαθμούς.

Την Τρίτη αναμένονται πολλές ώρες ηλιοφάνεια αλλά και αρκετή ψύχρα κυρίως το πρωί, καθώς ο ουρανός αναμένεται ανέφελος στα ηπειρωτικά.

Έτσι σε κάποιες πόλεις της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι κάτω από το μηδέν (Φλώρινα -5 βαθμοί).

Στην περαιτέρω αίσθηση της ψύχρας θα «βοηθήσουν» και οι ξηροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ που πλέον έχουν πάρει τη θέση των υγρών νοτιάδων που κυριάρχησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Χωρίς βροχές με πολύ ήλιο από Τετάρτη έως Παρασκευή με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και ως προς τις ελάχιστες και ως προς τις μέγιστες τιμές.