Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι υπεύθυνοι του Λούνα παρκ τα ρίχνουν στον... άνεμο για τον θάνατο του 13χρονου



Η απρόβλεπτη αλλαγή του καιρού και ένας ξαφνικός ανεμοστρόβιλος ήταν οι αιτίες για τον τραγικό θάνατο του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου και τον σοβαρό τραυματισμό της 11χρονης αδελφής του Ελεάννας. 

Αυτό υποστήριξαν στις απολογίες τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οι κατηγορούμενοι για την ασύλληπτη τραγωδία της 27ης Απριλίου 2014 στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

«Την ανύψωση της μπάλας δεν τη γλίτωνε τίποτα, ούτε ο Θεός!» είπε στο δικαστήριο ο διαχειριστής του λούνα παρκ, αναφερόμενος στον δυνατό αέρα που σήκωσε ψηλά τον φουσκωτό κύλινδρο, στον οποίο βρίσκονταν τα δύο άτυχα παιδιά.

Οπως υποστήριξε, η επιχείρησή του τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και πιστοποίησης, ενώ για την απουσία περίφραξης ισχυρίστηκε ότι οι αρμόδιοι μηχανολόγοι και μηχανικοί τού είχαν πει ότι «αν την τοποθετούσε θα είναι απλά για να του πάρουν χρήματα»!

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια. Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι...» είπε ο κατηγορούμενος και τόνισε ότι ο συγκατηγορούμενός του, ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών, ήταν εξαιρετικά τυπικός στη δουλειά του και έλεγχε τα πάντα.

Και ο Ιταλός συντηρητής του λούνα παρκ αναφέρθηκε στην απότομη αλλαγή του καιρού στην απολογία του. «Εκείνη την ημέρα ο καιρός άλλαξε ξαφνικά. Ως εκείνη τη στιγμή είχε λιακάδα. Πώς εγώ θα μπορούσα να προβλέψω την αλλαγή; Είναι όπως ο σεισμός...» είπε ο κατηγορούμενος, ενώ στο «σφυροκόπημα» που δέχτηκε από την έδρα αναφορικά με την ασφάλεια του λούνα παρκ υποστήριξε ότι εκείνος επέμενε για την έκδοση άδειας.

«Για την άδεια κάναμε όλες τις ενέργειες. Μίλησα πολλές φορές με τον δήμαρχο και επέμεινα να μας δώσει άδεια. Μου έλεγε: “Τι αγχώνεσαι; Θα σου τη δώσω την άδεια”» ισχυρίστηκε ο Ιταλός.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε για το ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε λάβει πιστοποίηση και υποστήριξε ότι... δεν πρόλαβε!

«Εκείνη την ημέρα ήρθαν τα παιδιά με τους γονείς τους στο λούνα παρκ. Εκοψαν εισιτήριο και μπήκαν στο παιχνίδι. Ξαφνικά έκανε στρογγυλό αέρα και σηκώθηκε η μπάλα σε ύψος πάνω από ένα δέντρο, και μετά έπεσε σε άλλο παιχνίδι. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που έγινε» είπε στην απολογία του ο ένας εκ των δύο Πακιστανών υπαλλήλων που δούλευαν στο λούνα παρκ τη μοιραία ημέρα.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος υπάλληλος ανέφερε στην απολογία του ότι δεν ήταν μπροστά στο συμβάν και ζήτησε συγγνώμη για την τραγωδία. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Μαρτίου.