Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μάριος Παπαγεωργίου: Λύγισε η μάνα του στο δικαστήριο



Έξι χρόνια μετά την εξαφάνιση και την δολοφονία του 26χρόνου Μάριου Παπαγεωργίου, άρχισε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας. 

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε για να διακοπεί για τις 28 Μαρτίου 2018. Παρόντες στο ακροατήριο ήταν μόνο οι τρεις εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση. Όχι όμως ο 73χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος του εγκλήματος.

Ο 26χρονος εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012. Την επόμενη ημέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του. Εκείνοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η γυναίκα, απελπισμένη, δεν επικοινώνησε με την αστυνομία. Αντιθέτως, στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές.

Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν πως αυτός ο άνθρωπος ήταν τελικά, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα της Δικαιοσύνης, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της!

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος συνήθιζε να παρουσιάζεται ως πράκτορας του FBI. Υποστήριζε ότι είχε «άκρες» και υψηλές διασυνδέσεις. Ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν εντοπίστηκε ποτέ. Ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια.

Σήμερα η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα, για να αρχίσει την κατάθεση της, λύγισε…

Κλαίγοντας και με την πρόεδρο του δικαστηρίου να την προτρέπει να καθίσει η μητέρα του άτυχου νεαρού ψέλλισε μεταξύ άλλων: «Είχα ένα παιδί, τον Μάριο, πολύ καλό παιδί!«.

Τελικά, με την παρέμβαση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και του εισαγγελέα της έδρας η δίκη διεκόπη για τις 28 Μαρτίου 2018. Κι αυτό ούτως ώστε η μητέρα του Μάριου να μπορέσει να είναι σε θέση να αρχίσει την κατάθεση της.

Νωρίτερα, είχαν τεθεί αιτήματα διακοπής. Παράλληλα, η σύζυγος του βασικού κατηγορουμένου και επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση, υπέβαλε αίτημα παραίτησης από την έφεση. Κι αυτό διότι ήδη έχει εκτίσει την ποινή που της είχε επιβληθεί πρωτοδίκως.