Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μ. Καλογήρου για Novartis: Οι επιθέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα



Οι επιθέσεις και τα σχόλια προς τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis δεν βοηθούν και δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Ερωτηθείς για τα περί χειραγώγησης των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση, ο κ. Καλογήρου επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν απαρτίζεται από έναν εισαγγελέα, αλλά από πολλούς και εποπτεύεται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Απαντώντας στο επιχείρημα των παρισταμένων στο πάνελ, ότι κατά την αρχική διαβίβαση στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας η υπόθεση της Novartis χαρακτηρίστηκε ως το σκάνδαλο του αιώνα, επισήμανε ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της δικογραφίας ήταν αρκετά για να παρέχουν την πεποίθηση και την εντύπωση ότι πρόκειται για το σκάνδαλο του αιώνα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης δεν είναι «α λα καρτ», ενώ έθεσετο ερώτημα, ποια ήταν η αξιοπιστία των καταγγελιών εισαγγελικής λειτουργού διαφθοράς (σ.σ.: Ελένης Ράικου) περί παρεμβάσεων και αυτές που κατέληξαν.

Χαρακτήρισε τέλος πρόβλημα τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας της Novartis προς ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.