Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Πρέσπες και Γρεβενά. Που χρειάζονται αλυσίδες



Σε λευκό κλοιό βρίσκονται από την Παρασκευή πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μία από αυτές τις περιοχές είναι και η Φλώρινα, στην οποία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία, μετά από απόφαση του Δήμου, λόγω του χιονιά και της κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη.

Για λόγους ασφαλείας από το χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και επειδή κατά πληροφορίες αρκετά από τα σχολεία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, τα σχολεία θα παραμείνουν για σήμερα Δευτέρα κλειστά.

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν λόγω της χιονόπτωσης και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. 

Επίσης εξαιτίας της χιονόπτωσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο της Π.Ε. Κοζάνης μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Βοϊου Δημήτρη Λαμπρόπουλου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος, το ύψος του χιονιού φτάνει τους 60 πόντους στα πεδινά, και πάνω από τους 80 πόντους στα ορεινά. 

Που χρειάζονται αλυσίδες

 

Αρκετοί οδηγοί κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία έβγαλαν τις αντιολισθητικές τους αλυσίδες, ενώ σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για τον νομό Ημαθίας αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας - Σελίου.

 

Στον νομό Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, αλλά και στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβαδίων στο Κιλκίς.

 

Στα ορεινά του νομού Τρικάλων, όπου η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται για τέταρτη μέρα, η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα είναι υποχρεωτική τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού. Παράλληλα, είκοσι μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνδράμουν προκειμένου το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού να κρατηθεί ανοιχτό.

 

Στην Εγνατία Οδός, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο, δηλαδή από το Μέτσοβο έως την Παναγιά. Στα ορεινά χωριά του πρώην δήμου Μαστοροχωρίων, στην Κόνιτσα και στο Μέτσοβο και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του ομώνυμου Δήμου.