Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το χάος επιστρέφει: Τραγική η κατάσταση στα Πανεπιστήμια. Συμβολικό "λουκέτο" σήμερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο



Κύμα αντιδράσεων για τα φαινόμενα ανομίας με τα οποία είναι αντιμέτωπα τα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες.

Αποκορύφωμα των αντιδράσεων, το συμβολικό «λουκέτο» που έχει βάλει για σήμερα η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω της διακίνησης και εκτεταμένης χρήσης ναρκωτικών εντός και εκτός ιδρύματος. Την ίδια στιγμή, η φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνας ετοιμάζεται και πάλι να ανοίξει σήμερα στις 10 το πρωί την αίθουσα 516 στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, παρά τις αντιδράσεις της Κοσμητείας και των Πρυτανικών Αρχών.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ζήτησε χθες, από τους πρυτάνεις των ΑΕΙ να καλούν την Αστυνομία σε περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, αλλά για τη υπόθεση της Φιλοσοφικής και την κατάληψη αίθουσας από τον Ρουβίκωνα, δήλωσε ότι «πρέπει να δει η πανεπιστημιακή κοινότητα τι θα κάνει» ενώ τη συνέκρινε με τις αντιγραφές μαθητών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά αναφέρθηκε στα προβλήματα των ΑΕΙ, σημειώνοντας ότι η πάταξη της πρωτοφανούς ανομίας στα πανεπιστήμια , η ασφάλεια των ακαδημαϊκών χώρων και η ποιοτική αναβάθμιση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας αποτελούν για εκείνον αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.