Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι



Με κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα θα κορυφωθεί ο αγώνας των συνταξιούχων, οι οποίοι φοβούνται πως «αν δεν δοθεί πολιτική λύση, δεν πρόκειται να δοθούν πίσω τα αναδρομικά για την επιστροφή των κομμένων δώρων και των παρακρατήσεων», όπως δήλωσε ο γραμματέας του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα» Μανώλης Νικολαϊδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις διοργανώνουν σήμερα ενημερωτική σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Η σύσκεψη πραγματοποιείται για την καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση του αγώνα μας, που θα κορυφωθεί με κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα» τόνισε ο κ. Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων έχει αποφασίσει διαμαρτυρία στις 19 Νοέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πάρουν μέρος οργανώσεις από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Επίσης, στις 15 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχωνστην Αθήνα και πορεία στο Μαξίμου, ενώ για την απεργία του εργατικού κινήματος στις 14/11/2018, καλούνται όλοι να πάρουν μέρος δυναμικά σε αυτή, «δίνοντας έτσι μία ακόμα μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή – αντεργατική – αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης».