Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γεννηματά: Δεν θα αφήσουμε την χώρα να μπει σε περιπέτειες



Από την θέση της υπεύθυνης αντιπολίτευσης δεν θα αφήσουμε την χώρα να μπει σε περιπέτειες, επισήμανε το απόγευμα της Τρίτης η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε ακόμα πως το ΚΙΝΑΛ δεν θα αφήσει την χώρα να πέσει στον γκρεμό και πως θα συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, δηλαδή στην κατάργηση της απλής αναλογικής.

Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι έχουμε αυτόνομη πορεία, αλλά ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα πράξουμε ότι χρειάζεται για να υπάρχει σταθερότητα, σταθερό εκλογικό σύστημα, τόνισε.

Είμαστε το αντίβαρο απέναντι στην συντήρηση και τον λαϊκισμό, πρόσθεσε και ανέφερε πως «η λογική επιστρέφει στη χώρα με ψήφο στο ΚΙΝΑΛ και το βλέπουμε να συμβαίνει καθημερινά, σκεφτείτε τι θα συμβεί στη χώρα με μια ανεξέλεγκτη Νέα Δημοκρατία στα εργασιακά, με μια κυριαρχία της Δεξιάς, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, να καίγεται η Ελλάδα ξανά, να σαμποτάρεται η προσπάθεια από έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το κύμα αγανάκτησης κι αυτό εκφράστηκε με ψήφο υπέρ του δεύτερου κόμματος, της ΝΔ» εκτίμησε η κυρία Γεννηματά και ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η νέα Δεξιά, κατέληξε να είναι η νέα Δεξιά».

Η πραγματικότητα είναι είτε Τσίπρα είτε Μητσοτάκη ψηφίσει κανείς, στο τέλος βγαίνει ο κύριος Καραμανλής, είπε ακόμα η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας πως «ολοφάνερα ο κύριος Τσίπρας κυβέρνησε με καραμανλική συνιστώσα στην κυβέρνησή του κι έκανε ό,τι μπορούσε για να εξαφανίσει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τον εκτροχιασμό της οικονομίας».

«Δεν βάζουμε πήχυ και είμαι αισιόδοξη, δεν ξεκινώ έναν αγώνα για να μην πετύχουμε τον στόχο μας. Είχαμε ζητήσει την τρίτη θέση και πετύχαμε το στόχο, κλείνοντας οριστικά το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής
Ο στόχος είναι να είμαστε ισχυρή προοδευτική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας» είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξακολουθεί να είναι στην παράταξή μας και χαίρομαι γι' αυτό»

Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών έχει ανταποκριθεί στην κίνησή μου, έχουμε διαρκώς ανοδική τάση το τελευταίο διάστημα, ισχυρίστηκε η κυρία Γεννηματά για την απόφασή της να θέσει εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, γεγονός που οδήγησε στην ρήξη μεταξύ τους.

«Θέλουμε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην παράταξή μας και από ό,τι έχω καταλάβει βρίσκεται στην παράταξή μας. Δεν χρειάζονται συμβιβασμοί σε τέτοια θέματα, παίρνονται αποφάσεις», είπε και κατέληξε πως «ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξακολουθεί να είναι στην παράταξή μας και χαίρομαι γι' αυτό».

Για την κρίση στην Κυπριακή ΑΟΖ, η κυρία Γεννηματά δήλωσε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να απαιτήσει συγκεκριμένα μέτρα από το συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ τόνισε πως η ίδια θα θέσει το θέμα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στην προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών και πως ο κύριος Τσίπρας πρέπει «να διεκδικήσει αυτά που πρέπει και να μην υπάρξουν μέχρι τις εκλογές ζητήματα που θα ζημιώσουν τη χώρα».