Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Φωτιά στο Μάτι: Φύτεψαν ελιές στη μνήμη των αδικοχαμένων αδερφών Φύτρου



Μια από τις 102 ψυχές που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι ήταν η Εβίτα Φύτρου, η οποία μαζί με τον 11χρονο αδελφό της, Ανδρέα, και τον πατέρα τους δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Και τα δύο παιδιά ήταν μαθητές του Αρσακείου- Τοσίτσειου σχολείου στην Εκάλη.

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, το σχολείο φύτεψε στον κήπο του δύο ελιές, στη μνήμη των παιδιών που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τη μητέρα τους να προσπαθεί να συνεχίσει να ζει…

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν είναι η ανάρτηση στο Facebook, με την οποία γνωστοποιείται η είδηση.

«Απ' το πρωί που είδα αυτή τη φωτογραφία δεν μπορώ να την βγάλω απ το μυαλό μου. Το Αρσάκειο πριν λίγες μέρες φύτεψε στον κήπο του δύο ελιές, στη μνήμη των δύο αδελφών μαθητών του, του Ανδρέα και της Εβίτας, που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους στη φωτιά, στο Μάτι, μαζί με τον μπαμπά τους, αφήνοντας πίσω τη μητέρα τους να προσπαθεί να συνεχίσει να ζει…

Οι συμμαθητές τους, οι καθηγητές τους, οι πολίτες, εμείς, ο απλός κόσμος δεν ξεχνάμε ποτέ. Οι άνθρωποι έτσι μένουν ζωντανοί για πάντα.

Κι όταν δικαιώνεται με τιμωρία των υπευθύνων ο άδικος θάνατος τους».

 

Από τις πρώτες ώρες εκείνης της «μαύρης Δευτέρας» είχε έρθει στο φως η τραγική ιστορία της οικογένειας Φύτρου.

Κάτοικοι της περιοχής περιγράφοντας τις εικόνες φρίκης που είδαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους, μιλάνε για την απελπισία της 13χρονης, η οποία καιγόταν από τη φωτιά και αναζητώντας τρόπο διαφυγής, έπεσε από ύψος 15 μέτρων, πιστεύοντας ίσως ότι θα βρεθεί στη θάλασσα.

Τότε ο πλοίαρχος του πλοίου «Terra jet» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τα εξής: «Έχω και εγώ παιδιά, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χρειαστεί να μεταφέρω το καμένο κορμάκι ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο πήδηξε από τον γκρεμό, φλεγόμενο, για να σωθεί από τη φωτιά και πέθανε τελικά από την πτώση» είχε πει συγκινημένος

Λίγες ώρες αργότερα γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για τον αδερφό και τον πατέρα της. Βρέθηκαν αγακαλιασμένοι και απανθρακωμένοι, δίπλα στο αυτοκίνητο της οικογένειας.

Ο παλιός αθλητής του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ και ο γιος του, Ανδρέας, ο οποίος επίσης έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα της ποδηλασίας, δυστυχώς δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Η οικογενειακή τραγωδία ακόμα συγκλονίζει…