Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

"Έσκασε" η δικαστική απόφαση για το σκάνδαλο στημένων αγώνων



 Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε την αθώωση των Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Μποροβήλου, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Κομπότη. Ωστόσο, ένοχος κρίθηκε ο Τσακογιάννης. Η υπόθεση ξεκίνησε με 100 και πλέον κατηγορούμενους οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι 26 εξ αυτών κι αθωώθηκαν οι μισοί (15) και βάλε. Κι αυτό γιατί όσοι βαρύνονταν με την κατηγορία της δωροδοκίας-δωροληψίας για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 αθωώθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης κι ο εκ των ιδιοκτητών, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος, ο άλλοτε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο άλλοτε πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, καθώς κι ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης.Από τους πέντε προαναφερθέντες μόνο ο τελευταίος κρίθηκε ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων, καθώς επίσης οι Βασίλης Καρακούλιας, Βασίλης Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Βασίλης Γεωρτσιάκος, Θανάσης Ντότσης, Μάκης Σιδηρόπουλος, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργος Τσεκερίδης, Γιώργος Διγώνης και Γιώργος Γαλαίος. Συνολικά οι 11 από τους 26 κατηγορούμενους, με τους υπόλοιπους 15 να κρίνονται αθώοι.

Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστήριο αφορά στον Γιώργο Τσακογιάννη, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.
Για τους υπόλοιπους η ποινή φυλάκισης είναι με τριετή αναστολή. Οπως έγινε γνωστό, θα επιστραφούν οι εγγυήσεις που έχουν καταβληθεί από τους κατηγορούμενους.

Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν:

Γιωργος Τσακογιάννης: 27 μήνες φυλάκιση
Βασίλης Καρακούλιας: 18 μήνες
Μαρία Βυθοπούλου: 18 μήνες
Βασίλης Δημόπουλος: 20 μήνες
Δημήτρης Ζαβαντίας: 12 μήνες
Βασίλης Γεωρτσιάκος: 18 μήνες
Θανάσης Ντότσης: 18 μήνες
Μάκης Σιδηρόπουλος: 15 μήνες
Γιώργος Τσεκερίδης: 12 μήνες
Γιώργος Γαλαίος και Γιωργος Διγώνης από 8 μήνες