Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ατομα με αναπηρια



Κρήτη: Το πιο θερμό χειροκρότημα για τον τυφλό Χανιώτη σημαιοφόρο

Το πιο θερμό χειροκρότημα επιφύλαξαν οι πολίτες των Χανίων στον Παρασκευά Πιπεράκη, που αν και τυφλός, κατάφερε να θριαμβεύσει και να αναδειχθεί σε σημαιοφόρος στο σχολείο του. 



Τσακαλώτος: Δίκαιο το αίτημα για φοροαπαλλαγές στα άτομα με αναπηρία

Το θέμα των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία και το ενδεχόμενο περικοπών από 1ης Ιανουαρίου έθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στην σημερινή συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΕΣΑμεΑ με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.



ΓΣΕΕ: Η Ελλάδα γυρίζει την πλάτη στα άτομα με αναπηρία

Ως παιδιά ενός κατώτερου θεού αντιμετωπίζονται στη χώρα μας τα άτομα με αναπηρία, καθώς όπως προκύπτει από τα συγκλονιστικά στοιχεία που έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ετήσια έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ η ανεργία στις περιπτώσεις αυτές και ειδικότερα στις ηλικίες από 1



Σημαντική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Ηράκλειο

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Λίντο στο Ηράκλειο. 

Το παρών θα δώσει ο Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό τον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με τον ΑΣΚΑ Ηρακλείου. 



Εξαιρούνται άτομα με αναπηρία άνω του 80% από το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα

Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης πλαστικού χρήματος οι φορολογούμενοι που είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ενώ με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν επιπλέον κατηγορίες φορολογουμένων που θα εξαιρεθούν, σύμφωνα με απαντητική επιστολή που έλαβε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία από το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.