Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Βόμβα ολκής στο παγκόσμιο τένις: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε και απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς!



Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, μέχρι… την επόμενη! Ο Έλληνας τενίστας έριξε τη βόμβα του τουρνουά στο Rogers Cup, αποκλείοντας από τη συνέχεια της διοργάνωσης, τον πρόσφατο νικητή του Γουίμπλετον και θρύλο του αθλήματος, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι για τον Έλληνα τενίστα, ο πρώην νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο10 αυτή τη στιγμή) και κάτοχος 13 τίτλων Grand Slam και 69 τίτλων συνολικά, Σέρβος αθλητής, αναγκάστηκε να «υποκλιθεί» στο δικό μας πρωταθλητή με 2-1 στα σετ.

Στην μεγαλύτερη μέχρι τώρα στιγμή της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε και απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον γ’ γύρο του Rogers Cup, που διεξάγεται στο Τορόντο. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος από την Δευτέρα βρίσκεται στο νο 27 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν και πάλι εντυπωσιακός. Κατάφερε απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, να πάρει το πρώτο σετ με 6-3, έχασε το δεύτερο στις... λεπτομέρειες με 7-6(5) και θριάμβευσε στο τρίτο πάλι με 6-3.

Έτσι, μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά, απέκλεισε τον 31χρονο Σέρβο, κάτοχο 13 τίτλων Grand Slam και 69 τίτλων συνολικά, νικητή πριν από 1,5 μήνα στο Γουίμπλεντον, νο 1 στον κόσμο για μεγάλο διάστημα και νο 10 σήμερα.

Θυμίζουμε πως στον β’ γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε έναν άλλο τενίστα του «top-10», τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, νο 8 στον κόσμο, με 6-3, 7-6(6), ενώ στον α’ γύρο νίκησε με 6-3, 7-6(3) τον Βόσνιο Νταμίρ Τζουμχούν, νο 24. Δηλαδή όλες οι νίκες του Έλληνα τενίστα στο τουρνουά είναι επί αντιπάλων που βρίσκονται ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον 21χρονο Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ (νο 3) και τον 22χρονο Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ (νο 68). 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έγραψε με μαρκαδόρο πάνω στην κάμερα το μήνυμα «prayforgreece», που σημαίνει «προσευχηθείτε για την Ελλάδα» και αναφέρεται στα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές στη χώρα μας.