Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τα εισιτήρια που απομένουν για την Ευρωλίγκα της σεζόν 2019-20



Ο Ερυθρός Αστέρας του Μίλαν Τόμιτς επικράτησε εύκολα της Μπουντούτσνοστ στον 5ο τελικό της Αδριατικής Λίγκας, κατέκτησε τον τίτλο και κέρδισε το εισιτήριο στην Ευρωλίγκα της ερχόμενης σεζόν.

Έτσι έγινε η 15η ομάδα που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στην διοργάνωση, κάτι που σημαίνει πως απομένουν πλέον τρεις κενές θέσεις, ώστε να ολοκληρωθεί το σύνολο των 18 ομάδων.

Η πρώτη θέση θα καλυφθεί από την ομάδα εκείνη θα καταλάβει την καλύτερη θέση στη VTB League, εκτός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έχει εγγυημένο συμβόλαιο.

Το δεύτερο εισιτήριο θα πάρει η ομάδα που θα καταλάβει την καλύτερη θέση στο γερμανικό πρωτάθλημα, εκτός της Μπάγερν Μονάχου, η οποία έχει εγγυημένο συμβόλαιο.

Την τρίτη και τελευταία θέση θα πάρει η ομάδα που θα λάβει wild card από την Ευρωλίγκα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα προέρχεται από την Ισπανία. καθώς έχουν γίνει ήδη γνωστές οι τέσσερις ομάδες από το ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι οι τρεις που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, δηλαδή οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, καθώς και η Βαλένθια που κατέκτησε το Eurocup.