Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μέγιστη τιμή για Νοβίτσκι – Δίνουν το όνομα του σε δρόμο



Ο Ντιρκ Νοβίτσκι αποχώρησε από την ενεργό δράση όντας ο πιο επιτυχημένος Ευρωπαίος που αγωνίστηκε στα παρκέ του ΝΒΑ, συνδυάζοντας το όνομα του με τις επιτυχίες που είχαν οι Ντάλας Μάβερικς όλα αυτά τα χρόνια που ήταν ηγέτης της ομάδας.

 

Ο Γερμανός οδήγησε τους «Μαβς» στους τελικούς του 2006 όταν και ηττήθηκε από τους Μαϊάμι Χιτ του Ντουέιν Ουέιντ. Όμως δεν τα παράτησε και το 2011 κόντρα στην υπέρ-ομάδα που είχε χτίσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, μπόρεσε να κατακτήσει το πρώτο και μοναδικό δαχτυλίδι για την ομάδα του Τέξας.

Έτσι έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, με τους οπαδούς να τον λατρεύουν σαν θεό στο Ντάλας. Συνεπώς οι άνθρωποι των τοπικών αρχών αποφάσισαν να τιμήσουν τον Γερμανό για την προσφορά του.

Τι έκαναν; Θα δώσουν το όνομα του μεγάλου Ντιρκ σε κάποιον δρόμο της περιοχής γύρω από το γήπεδο της ομάδας, όντας μια απίστευτη διάκριση για τον Νοβίτσκι. Αυτή ήταν μια ιδέα που εμπνεύστηκε ο Άνταμ Μεντράνο, μέλος του δημοτικού συμβουλίου, από την παρόμοια κίνηση που έκαναν στο Φοίνιξ για την αθλήτρια του γυναικείου μπάσκετ Νταϊάνα Ταουράσι.

Μένει μόνο να δούμε πότε θα βγουν οι σχετικές ανακοινώσεις για να επισημοποιηθεί ο δρόμος που θα κατέχει το όνομα του μεγάλου Ντιρκ Νοβίτσκι.