Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ιστορικό… χαμηλό για τη Γερμανία



Η βίαιη αποκαθήλωση της Γερμανίας από Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014 δεν ολοκληρώθηκε με τον ντροπιαστικό αποκλεισμό στη φάση των ομίλων (!) του Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς μετά από περίπου 3 μήνες η «κατρακύλα» της «Μάνσαφτ» συνεχίζεται.

Το τελευταίο πεντάμηνο για την εθνική Γερμανίας και τους φίλους της ήταν εφιαλτικό, με τα «Πάντσερ» να «ξεθάβουν» από τα «χρονοντούλαπα της ιστορίας» αρκετά αρνητικά ρεκόρ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις «έγραψαν» αρκετά νέα.

Η ήττα της «Μάνσαφτ» από τη νέα Παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία με 2-1 έδωσε συνέχεια στο σερί ηττών της ομάδας του Γίοακιμ Λεβ. Για πρώτη φορά στα 110 περίπου χρόνια ιστορίας της Ομοσπονδίας, τα «Πάντσερ» ηττώνται για 6η φορά μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. 

Μετά από συνολικά 11 αναμετρήσεις μέσα στο 2018 οι Γερμανοί μετρούν μόλις 3 νίκες, με μόλις μια από αυτές σε επίσημη διοργάνωση (23/6, 2-1 κόντρα στη Σουηδία).

Ακόμα τα συνεχόμενα «στραπάτσα» από Ολλανδία (3-1) και Γαλλία (2-1) για το Nations League μέσα σε διάστημα λίγων ημερών αποτελούν ρεκόρ 18ετίας. Τελευταία φορά που η Γερμανία ηττήθηκε δύο συνεχόμενες φορές σε επίσημη διοργάνωση ήταν στο Euro του 2000, όταν Αγγλία (1-0) και Πορτογαλία (3-0) είχαν επικρατήσει των «Πάντσερ», στέλνοντας τα πρόωρα σπίτι.

Το 2000 χρονολογείται ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ, αυτό τον 4 επισήμων παιχνιδιών χωρίς νίκη. Πριν τις δύο ήττες στα προαναφερθέντα παιχνίδια του Euro 2000 είχε σημειωθεί μια ισοπαλία κόντρα στη Ρουμανία (1-1), καθώς και μια ακόμα ισοπαλία κόντρα στην Τουρκία (0-0) στο τελευταίο παιχνίδι προκριματικών της διοργάνωσης. 

Τα προηγούμενα χρόνια η Γερμανία είχε αποκτήσει τη φήμη μια ομάδας η οποία θα δυσκόλευε αφάνταστα τους αντιπάλους της προκειμένου να δεχθεί γκολ. Αυτές οι μέρες ωστόσο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς η μόλις μια ανέπαφη εστία στα τελευταία 11 παιχνίδια (9%) αποτελεί τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 54 ετών στην ιστορία της τετράκις Παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

«Παρηγοριά» δεν υπάρχει όμως ούτε στην επίθεση, καθώς το σύνολο του Γιόακιμ Λεβ δείχνει πως «πονάει» ακόμα και εκεί. Αν και κόντρα στη Γαλλία ο Τόνι Κρος κατάφερε να σκοράρει ένα τέρμα, μέχρι εκείνο το σημείο οι Γερμανοί έτρεχαν ένα σερί μη σκοραρίσματος σε 3 επίσημα παιχνίδια (Ολλανδία, Γαλλία, Νότια Κορέα), ακόμα μια επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Εθνικής.