Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Euroleague: Η Ρεάλ έκανε το «δώρο» στους «αιωνίους»



Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε δώρο σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με τη νίκη της επί της Αρμάνι Μιλάνο με 92-89, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «μερένγκες» πλέον ισοβαθμούν με την ΤΣΣΚΑ, στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague, αλλά οι Ρώσοι έχουν το «πάνω χέρι» σε περίπτωση που στο φινάλε δεν αλλάξουν τα πράγματα.

 
 

Σέρχιο Γιουλ και Άντονι Ράντολφ με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα «υπέγραψαν» την 21η νίκη της «βασίλισσας», ενώ νταμπλ νταμπλ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ σημείωσε ο Μεξικανός σέντερ της Ρεάλ, Γκουστάβο Αγιόν.

Ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε 35 πόντους για την ιταλική ομάδα, oι οποίοι είναι και προσωπικό ρεκόρ του στη Euroleague, αφού πριν οι 31 πόντοι κόντρα στη Φενερμπαχτσέ στις 13 Δεκεμβρίου 2018 ήταν το... ταβάνι του.  

Μετά από «μάχη σώμα με σώμα» στο Τελ Αβίβ, η Ζαλγκίρις πήρε τους 2 βαθμούς της νίκης, 83-85, βάζοντας τέλος ουσιαστικά στις όποιες ελπίδες είχε η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου για παρουσία στα πλέι οφ. Το τρίποντο του Αρτούρας Μιλάκνις, 81-83, 1:39΄΄ πριν το τέλος, αποδείχτηκε καθοριστικό, για να ακολουθήσουν οι 2/2 βολές του Τόμας Ουόλκαπ στα 11΄΄ (81-85). 

Στο ματς των αδιάφορων, Νταρουσάφακα-Κίμκι στην Κωνσταντινούπολη, τη νίκη πήραν οι γηπεδούχοι, 91-85, επί των Ρώσων. Μετά από 6 διαδοχικές ήττες, οι Τούρκοι πανηγύρισαν την 4η νίκη τους, μια νίκη γοήτρου μόνο πάντως, καθώς βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 2 περισσότερες ήττες από την προτελευταία Μπούντουτσνοστ.