Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

αγραφα



Ιερά Μονή Κορώνης: «Το στέμμα των Αγράφων». Η ζωή και τα θαύματα του Αγίου Σεραφείμ

Στην κατάφυτη τοποθεσία των Αγράφων, κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα, βρίσκεται η ιστορική Ιερά Μονή Γέννησης της Θεοτόκου.



"Παρθενικά" Άγραφα: Εκεί που η φύση σε μυεί στην ηρεμία

Ένα ξεχασμένο χωριό του νομού Ευρυτανίας είναι τα Άγραφα. Τα Άγραφα ήταν και είναι μια ιστορική πηγή μεγάλων γεγονότων της ιστορίας μας. Αποτέλεσαν ουσιαστικά έναν “αφανή” ήρωα κατά την διάρκεια των μαχών που συνέβησαν στις γύρω περιοχές αλλά και στον ίδιο τον τόπο όπου πάντοτε κατάφερνε να ανταπεξέρχεται στις αντίξοες συνθήκες που περνούσαν κατά καιρούς.



Το μοναστήρι της Παναγιάς που είναι κρυμμένο σε μια σπηλιά σε απόκρημνο βράχο

Ανάμεσα στα χωριά Άγραφα κι Επινιανά, στα γρανιτένια βράχια του αγραφιώτικου τοπίου, βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε μία σπηλιά η Μονή της Παναγίας της Στάνας. Ένα από τα ωραιότερα κι εντυπωσιακά μοναστήρια της περιοχής.



Κατολισθήσεις στα Άγραφα - Αποκομμένα έξι χωριά

Η κακοκαιρία που πλήττει απο χθες το σύνολο της Δυτικής Ευρυτανίας προκάλεσε προβλήματα στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο από τις κατολισθήσεις.



Νεκρή βρέθηκε η 78χρονη που εξαφανίστηκε στα Άγραφα

Νεκρή εντοπίστηκε πριν από λίγα λεπτά από τους διασώστες η 78χρονη, που εξαφανίστηκε τη Δευτέρα στα βουνά των Αγράφων και συγκεκριμένα στον Τριπόταμο Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άψυχο σώμα της γυναίκας βρέθηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής σε απόμερο σημείο.



Αγνοείται γυναίκα στα χιονισμένα Άγραφα

Αγνοείται μια 78χρονη από τον Τριπόταμο Αγράφων στην Ευρυτανία και συγκεκριμένα από τον οικισμό Κοψαίικα. Τα ίχνη της έχουν χαθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας.