Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Βίντεο με την ανιστόρητα ιστορική γκάφα Μουζάλα, που αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία"

Οργή και μένος για την επεισοδιακή γκάφα Μουζάλα από τη δημοκρατική παράταξη κι από όλο το λαό, αφού ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στον Παύλο Τσίμα στον ΣΚΑΪ, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ως απάντηση στον Γιάννη Μουζάλα αλλά και στην κυβέρνηση, που επιθυμεί να εκφράσει και την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, τα λόγια του μεγάλου ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης τον Οκτώβριο του 1993 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απευθυνόμενος σε 40.000 μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ:

«Νέες και νέοι, η Ελλάδα είναι το όραμα (…) Ο Ελληνισμός έχει τη δική του ταυτότητα, έχει ηλικία δεκάδων αιώνων… (…) Η Ελλάδα έχει τα πιο συμπαγή σύνορα του κόσμου, έχει τα σύνορα που δημιούργησε η ιστορία και ο πολιτισμός. Η Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Αυτές τις μεγάλες αλήθειες τις εκφράσατε εσείς αποφασιστικά στα μεγάλα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, υπερασπιστήκατε την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Δεν είναι η πρώτη ατυχής δήλωση Μουζάλα. Πριν μερικές ημέρες ο υπουργός είχε υποστηρίξει την «επιστημονική» θέση ότι με τους πρόσφυγες θα λυθεί το δημογραφικό της χώρας μας, λες και στη χώρα του 25% ανεργία και με 300.000 νέους Έλληνες να έχουν μεταναστεύσει στα χρόνια της κρίσης, ο Μουζάλας θα λύσει το δημογραφικό αντικαθιστώντας εκείνους που έφυγαν με Σύρους, δίχως να μας εξηγήσει όμως πώς θα βρει δουλειές τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Σύρους.

Για να μην σχολιάσουμε το αυτονόητο, ότι εάν «ανοίξουν» δουλειές στη χώρα θα έπρεπε να επαναπατρίσουμε τους 300.000 συμπατριώτες μας αντί να λύνουμε το δημογραφικό μας με μουσουλμάνους Σύρους σουνίτες.

Οι δηλώσεις του Μουζάλα δεν είναι πλέον ατυχείς. Είναι προκλητικές και εθνικά επικίνδυνες. Ο ίδιος οφείλει να παραιτηθεί ή ο πρωθυπουργός να τον παραιτήσει. Δεν πάει άλλο.

Η δημοκρατική παράταξη που έκανε τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό είναι πρωτίστως πατριωτική παράταξη! Αυτό να μην το ξεχνάνε λεπτό στο Μαξίμου…

Δείτε το προκλητικό βίντεο: