Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Γιούχαραν την Ιβάνκα επειδή υποστήριξε τις θέσεις του Τραμπ για τις γυναίκες

Κάθε άλλο παρά την υποδοχή που περίμενε είχε η Ιβάνκα Τραμπ, που παρέστη σε εκδήλωση για τις... ισχυρές γυναίκες του κόσμου στο Βερολίνο, δίπλα σε «σιδηρές κυρίες» όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επίσημη υποδοχή στην εκδήλωση «Women 20» ήταν φυσικά «ζεστή» για την «πρώτη κόρη των ΗΠΑ», ενώ όλες οι κυρίες ήταν απαστράπτουσες μέσα στα ανοιξιάτικα συνολά τους, με τα χαμόγελλα να περισσεύουν για τα πόσα μπορεί να καταφέρει το κάθε άλλο παρά... «ασθενές φύλο».

Ωστόσο, όταν η Ιβάνκα πήρε το λόγο και άρχισε να εκθειάζει τον πατέρα της και ιδιαίτερα την στάση του προέδρου των ΗΠΑ απέναντι στις γυναίκες, το ακροατήριο δεν άντεξε... και αρκετοί παρευρισκόμενοι άρχισαν να γιουχάρουν την «πρώτη κόρη»...

Γιούχαραν την Ιβάνκα επειδή υποστήριξε τις θέσεις του Τραμπ για τις γυναίκες [ΒΙΝΤΕΟ]

«Ο πατέρας μου είναι κορυφαίος συμπαραστάτης οικογενειών και βοηθάει πολλούς ανθρώπους να ευημερήσουν» είπε η Ιβάνκα Τραμπ.

Το κοινό όμως δεν κρατήθηκε ότι ξεκίνησε την απάντησή της σε ερώτηση για τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στις γυναίκες: «Εχω ακούσε την συνεχιζόμενη κριτική που γίνεται από τα ΜΜΕ». Στο άκουσμα και μόνο της... εισαγωγής ο κόσμος άρχισε να γελάει.

«Ως κόρη του μπορώ να μιλήσω μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που δεν υπήρχαν όρια σε όσα μπορούσα να επιτύχω. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις αυτό και αυτό μας παρείχε».

 

 

Τόνισε ακόμη ότι «δεν υπήρχαν διακρίσεις» στην αντιμετώπιση που είχε ο πατέρας της απέναντί της σε σχέση με τους γιούς του, ενώ του απέδωσε εύσημα επειδή έχει προσλάβει γυναίκες σε σημαντικές θέσεις στις επιχειρήσεις και το επιτελείο του.

Το γιουχάρισμα έφερε σε δύσκολη θέση τις κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ που παρακολουθούσαν χαμογελαστές και αμήχανες, ευγνωμονώντας το Θεό που οι ίδιες δεν δέχθηκαν ερωτήσεις πιο... «προσωπικού επιπέδου».

Βέβαια, η Αγκελα Μέρκελ είχε πετάξει με τρόπο ένα πρώτο «καρφί λέγοντας ότι «Η Γερμανία δεν είναι εξοικειωμένη με την έννοια της Πρώτης Κόρης».

Η Ιβάνκα ήρθε και πάλι σε δύσκολη θέση απαντώντας στην ερώτηση: «Εκπροσωπείτε τους ανθρώπους των Ηνωμένων Πολιτειών, τον πατέρα σας ή την επιχείρησή σας;». 

«Σίγουρα όχι το τελευταίο» απάντησε. «Είναι νέος ρόλος και για μένα. Ακούω, μαθαίνω, καθορίζω τους τρόπους με τους οποίους πιστεύω πως θα μπορέσω να ασκήσω κάποια επίδραση».