Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

SOS άρθρα



Δολοφονία καρδιολόγου: Η «μαύρη χήρα» καλείται να φύγει από τη Σητεία

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου στην Σητεία, καθώς βούλευμα της εισαγγελέως Εφετών Χαλκίδας, αλλάζει τους όρους, με τους οποίους αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο η 43χρονη χήρα, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ως ηθική αυτουργός της δολοφονίας του.



Δικηγόρος οικογένειας Λυγγερίδη για τις συλλήψεις των 67: Είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό Ποινικό Δίκαιο

Εν αναμονή των απολογιών των 67 συλληφθέντων για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνόμου Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη στην εκπομπή «Συνδέσεις» του EΡΤΝews μίλησε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Βασίλης Καπερνάρος εκτιμώντας ότι «είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό Ποινικό Δίκαιο».



Την Πέμπτη ξεκινάει η καταβολή των συντάξεων Μαΐου – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Την Πέμπτη 25 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Μαΐου στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ η επόμενη πληρωμή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Η τρίτη πληρωμή θα γίνει την Τρίτη 30 Απριλίου και θα αφορά τις συντάξει ανασφαλίστων υπερηλίκων (ΟΠΕΚΑ)

Πιο αναλυτικά οι πληρωμές σε κάθε μία από τις παραπάνω ημερομηνία έχουν ως εξής:



Την Τρίτη κορυφώνεται η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης με λασποβροχές και ισχυρούς νοτιάδες

Επεισόδιο μεταφοράς σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα μας το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη τη Δευτέρα 22/04, αναμένεται να παρουσιάσει κορύφωση την Τρίτη 23/04.



Υιοθεσίες στην Ελλάδα: Γκρίζες ζώνες μιας ανοικτής πληγής για την κοινωνία μας

Στις 8 Απριλίου δύο αγόρια, εννέα και 12 ετών, απομακρύνθηκαν από το σπίτι τους, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, στερούμενα την ασφάλεια και την ανεμελιά των παιδικών χρόνων. Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε καθεστώς μετακίνησης.



Xωρίς τέλος το θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη σκοπιά του στη Ρω - Για δολοφονία κάνει λόγο η οικογένεια

Σχεδόν έξι χρόνια έχουν περάσει από το πρωινό της 27ης Ιουνίου του 2018 όταν το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε στην οικογένεια Τσικνάκη ότι ο 22χρονος γιος τους Μανώλης αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με τον ατομικό του οπλισμό ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο νησί της Ρω.



Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται χαμηλό βαρομετρικό με ακραία φαινόμενα

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.



Προκαλεί η Τουρκία: Επαναφέρει ξανά τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο

Η Άγκυρα αυξάνει τις απειλές της μετά την ανακοίνωση από την Ελλάδα για τη δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και το Αιγαίο, καθώς σήμερα πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δηλώνουν ότι είναι σε επιφυλακή για να «προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα οφέλη μας στο Αιγαίο και να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να επιβάλει μονομερές καθεστώς».



Η λειτουργία των καταστημάτων το Πάσχα – Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων για το Πάσχα έχει ξεκινήσει. Να σημειωθεί πως τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.



Η Βρετανία καταδίκασε τις «απαράδεκτες» επιθέσεις στη Δυτική Όχθη

Η κυβέρνηση της Βρετανίας κάλεσε χθες Τρίτη το βράδυ να τερματιστούν οι «απαράδεκτες» βίαιες επιθέσεις στη Δυτική Όχθη από ισραηλινούς εποίκους εναντίον παλαιστινίων πολιτών, στις οποίες έχουν σκοτωθεί τέσσερις άνθρωποι, κι αξίωσε οι ισραηλινές αρχές να ασκήσουν ποινικές διώξεις στους δράστες.