Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Βρετανία: Τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα – Διπλασιάστηκαν μέσα σε τρία χρόνια

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, οι ελλείψεις φαρμάκων αυξήθηκαν κατακόρυφα τα δύο τελευταία χρόνια στη Βρετανία.

Η έκθεση επισημαίνει ότι το Brexit επιδείνωσε την κατάσταση.



Οι Ιρανοί ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει όλες τις ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις και θα τις χτυπήσουν αν δεχτούν επίθεση

Οι Ιρανοί ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει όλες τις ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις και είναι έτοιμοι να τις πλήξουν ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης από το Τελ Αβίβ.



Γερμανία: Δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για κατασκοπεία – Kατηγορούμενοι ως πράκτορες της Ρωσίας

Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο Γερμανών ρωσικής καταγωγής, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό δολιοφθορών εις βάρος της Γερμανίας, ενεργώντας για λογαριασμό της Ρωσίας.



Κρεμλίνο: Η αμερικανική βοήθεια προς το Κίεβο δεν πρόκειται να αλλάξει τη μεγάλη εικόνα στο μέτωπο

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα ότι οποιαδήποτε νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο, όπου η Ουκρανία βρίσκεται σε δυσμενή θέση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε πως η αμερικανική βοήθεια θα βοηθήσει ωστόσο την αμερικανική αμυντική βιομηχανία και θα αφήσει χρεωμένη την Ουκρανία.

 



Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία, λέει ο Μπορέλ

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να στείλουν τα αντιπυραυλικά τους συστήματα, για να ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας, καθώς η Ρωσία σφυροκοπά τις πόλεις της», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί απλά να βασιστεί στις ΗΠΑ ότι θα βοηθήσουν το Κίεβο.



Ισραηλινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συμφωνία ΗΠΑ – Ισραήλ για επίθεση στη Ράφα και όχι στο Ιράν

Αναφορές σχετικά με την πιθανή απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν κάνουν τον γύρο των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης σήμερα. Μεγάλα μέσα, όπως η «Jerusalem Post» και οι «Times of Israel», τονίζουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, ανταλλάσσοντας αυτήν την έγκριση με την αποχή του εβραϊκού κράτους από αντεπιθέσεις εναντίον του Ιράν.