Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υβρίζει τον ΠτΔ και τον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις περί γενοκτονίας των Αρμενίων



Την ώρα που η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής βρίσκεται σε εξέλιξη με τους Ευρωπαίους ηγέτες να προσεγγγίζουν  θετικά την Τουρκία ώστε να συμβάλλει στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος,  οι Τούρκοι επιμένουν σε σκληρές και επιθετικές προκλήσεις πρός τη χώρα μας.

 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προχώρησε πρίν λίγη ώρα, σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εναντίον του προέδρουυ της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα , αναφορικά μεε τις δηλώσεις στήριξης πρός την Αρμενία και την αρμενική Γενοκτονία, κατά την επίσκεψη του Αρμένιου προέδρου, Σερζ Σαρκισιάν, στην Αθήνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε αυστηρό ύφος, αναφέρει  ότι τέτοιες δηλώσεις αποτελούν «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα  εναντίον της τουρκικής ταυτότητας».
|
Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί Γενοκτονίας ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.

Επισημαίνει, ταυτόχρονα, ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».