Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χάος και με τα κόκκινα δάνεια - Το κουαρτέτο τα θέλει όλα σε ξένα funds



Το Σάββατο φαίνεαι πως θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τα κόκκινα δάνεια, αφού σήμερα απέβησαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις του υπουργού των Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Οι θεσμοί δεν δέχονται καμία εισήγηση από την ελληνική πλευρά και απαιτούν μονομιάς και όχι τμηματικά (σε βάθος τριετίας όπως ήθελε να πετύχε ιη κυβέρνηση) την πώληση όλων των κόκκινων δανείων αλλά και κάποιων πράσινων σε ξένα funds που θα έχουν όμως γραφεία στην Αθήνα για να καλύπτουν τις οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδας, με μόνη ίσως εξαίρεση δάνεια που αφορούν σε πρώτη κατοικία ή που συνδέονται προφανώς με προσημείωση  πρώτης κατοικίας.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν δέχεται σύμφωνα με πληροφορίιες  την απαίτηση των δανειστών  για πώληση και εξυπηρετούμενων «πράσινων» δανείων, μαζί με τα κόκκινα, ενώ ανοιχτό παραμένει επίσης το ύψος του ποσού των κόκκινων δανείων ώστε αυτά να πωλούνται. Εδώ, η κυβέρνηση ζητούσε την εξαίρεση καταναλωτικών δανείων μέχρι τα 20.000 ευρώ, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει προς το παρόν σύγκλιση από πλευράς θεσμών.