Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πένες με αγκινάρες, ελιές και φέτα



Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

 

Υλικά: 

500 γρ. πέννες

4 αγκινάρες
2 φρ. κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
150 γρ. φέτα τριμμένη
½ φλ. παρμεζάνα η πεκορίνο
½ φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
2 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη η 1 κ.γλ. ξερή
2 κ.γλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πέννες σε αρκετό αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις αγκινάρες.

Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.

Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί, τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη και βράζουμε άλλα 3 λεπτά

Τέλος ρίχνουμε τις πένες, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε 4 πιάτα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.