Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γυναίκα πήρε το διδακτορικό της στα 90!



Τη φράση «το καλό πράγμα αργεί να γίνει» επιβεβαιώνει μια90χρονη γυναίκα στη Γαλλία που την περασμένη Τρίτη πήρε τον διδακτορικό της τίτλο για μια εργασία που δούλευε επί 30 χρόνια.

Ο λόγος για την γαλλίδα Κολέτ Μπουρλιέ, η οποία παρουσίασε δημόσια τη διατριβή της με θέμα «Μετανάστες εργαζόμενοι στη Μπεζανσόν στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα», και έγινε το γηραιότερο πρόσωπο στη Γαλλία που παίρνει διδακτορικό.

«Κράτησε λίγο επειδή έκανα συνεχώς διαλείμματα» εξήγησε στην επιτροπή η 91χρονη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο νυν επιβλέπων καθηγητής Σέρζ Ορμό εξήγησε ότι από πολλές απόψεις ήταν μία «ασυνήθιστη φοιτήτρια»: Πέραν της ηλικίας και της καθυστέρησής της, «είναι πιθανότατα ο μόνος άνθρωπος που έχω συναντήσει που γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια κάθε προσέγγισης και είναι σε θέση να τις συνδυάσει» είπε.

Η Μπουρλιέ είχε γεννηθεί στη Λυόν το 1925 και δούλεψε ως δασκάλα. Μεταξύ άλλων, δίδασκε και αναλφάβητους μετανάστες που είχαν έρθει στην Μπεζανσόν, εμπειρία που αποδείχθηκε χρησιμότατη κατά την εκπόνηση της διατριβής, την οποία ξεκίνησε λίγο πριν βγει στη σύνταξη