Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διεθνής αντίδραση για τους βομβαρδισμούς της Σ. Αραβίας σε κατοικημένες ζώνες της Υεμένης



Αντιμέτωπη με τη διεθνή κατακραυγή βρίσκεται η Σαουδική Αραβία, που βομβαρδίζε ιαπό αέρος κατοικημένες περιοχές στην Υεμένη. Οι Σαουδάραβες αγνοούν προκλητικά τις εκκλήσεις και τις συστάσεις του ΟΗΕ.

Ο απολογισμός από τους βομβαρδισμούς της Τρίτης στα βορειοδυτικά της χώρας, είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσοτέρων από 100 αμάχων, όπως ανακοίνωσαν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή, ενώ δεκάδες ακόμη νοσηλεύονται με βαριά τραύματα στα νοσοκομεία. Πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 116, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα αυξηθεί. Ανάμεσά τους και 22 παιδιά, ενώ άλλα έξι φέρουν βαριά τραύματα και οι γιατροί δίνουν μάχη να τα κρατήσουν στη ζωή.

Από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στην Υεμένη και την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, έχουν σκοτωθεί πάνω από 6.200 άνθρωποι, οι μισοί εκ των οποίων ήταν πολίτες.

Αντιδράσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων, αλλά και πολιτών έχουν καταγραφεί τόσο στη Γαλλία, όσο και στη Βρετανία. Οι αντιδρώντες ζητούν από τις κυβερνήσεις τους να διακόψουν την παροχή οπλισμού στη Σαουδική Αραβία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ολλανδίας, που ανακοίνωσε ήδη το εμπάργκο όπλων κατά της αραβικής χώρας.