Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μεγάλη ανατροπή στη δολοφονία - θρίλερ του Μοσχάτου:"Το 22αρι Zastava είναι δικό μου", δήλωσε στις Αρχές ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης



Ανατροπές των δεδομένων, αναπάντητα ερωτήματα, σκοτεινά σημεία του εγκλήματος και πλούσιο παρασκήνιο έχει η δολοφνία του Μοσχάτου με δράστη τον Παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη και θύμα τον πρώην άντρα της ερωμένης του και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Ένα στυγερό έγκλημα με δύο πρωταγωνιστές: Ο 39χρονος Βασίλης Τσαγκάρης, παραολυμπιονίκης και ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο και ο Μάριος Λουκόπουλος, 47 ετών και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Νέο Φάληρο στην οδό Φαληρέως. 

Ανάμεσά τους, μια γυναίκα: Η σαραντάχρονη Κατερίνα Κ., πρώην σύζυγος του Μάριου Λουκόπουλου και σύμφωνα με μαρτυρίες νυν σύντροφος του παραολυμπιονίκη. 

Το θύμα, Μάριος Λουκόπουλος, έλεγε σε φίλους και γνωστούς:  Ήταν «η μια και μοναδική γυναίκα της ζωής μου»… 

Ο 39χρονος αθλητής που χθες το απόγευμα πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για την ερχόμενη Δευτέρα, φτάνοντας στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων ψέλλισε στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν για μια δήλωση του: «Ημουν σε άμυνα. Είχαν προηγηθεί πολλά. Θα τα μάθετε όλα τις επόμενες ημέρες». Ο Βασίλης Τσαγκάρης εισήλθε στο γραφείο του εισαγγελέα και στη συνέχεια του ανακριτή. Παρέμεινε στη σχολή Ευελπίδων για περισσότερο από δύο ώρες και έπειτα οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. 

Εκεί θα παραμείνει μέχρι και το πρωί της Δευτέρας όπου θα επισκεφτεί ξανά τον ανακριτή. 

Μέχρι τότε ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης μαζί με το συνήγορο του Πέτρο Μαντούβαλο θα προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους τακτική, που αναμένεται να κινηθεί στα ίδια περίπου πλαίσια με αυτά που αφηγήθηκε στους αστυνομικούς ο δράστης λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του. 

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ, που διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την πρώην σύζυγο του θύματος ακόμα κι όταν αυτοί ήταν παντρεμένοι θα ισχυριστεί για άλλη μια φορά ότι βρέθηκε αμυνόμενος και πυροβόλησε τον Μάριο Λουκόπουλο προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του. 

Μάλιστα θα υποστηρίξει ότι δέχονταν απειλές από το θύμα τόσο για τον εαυτό του όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, προκείμενου να μην πάει ως μάρτυρας σε δίκη που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαρτίου μεταξύ του θύματος και της πρώην συζύγου του, για την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Η πρώτη μεγάλη ανατροπή

Παρότι ο δράστης αρχικά ανέφερε ότι περίστροφο από το οποίο προήλθε η δολοφονία άνηκε στο θύμα, αιφνιδίως άλλαξε την πρώτη του κατάθεση ξαφνιάζοντας του αστυνομικούς. Ο Βασίλης Τσαγκάρης λίγο μετά τη σύλληψή του είχε πει στους άνδρες της ΕΛΑΣ ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Μάριος Λουκόπουλος μπήκε στο κατάστημα του και αφού τσακώθηκε μαζί του, στη συνέχεια έβγαλε ένα περίστροφο. 

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Παραολυμπιονίκης, ο 47χρονος πήγε αποφασισμένος να προκαλέσει κακό. Κατά τον καβγά, όπως λέει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου του ΟΠΑΠ, το όπλο εκπυρσοκρότησε μία φορά, τραυματίζοντας το θύμα. Στη συνέχεια ο 39χρονος άρπαξε το όπλο, όπως ο ίδιος δήλωσε στις αρχές και πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές το θύμα. «Εγώ τον σκότωσα, δεν το ήθελα, θόλωσε το μυαλό μου. Τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, ήρθε στο πρακτορείο με το πιστόλι και με απείλησε... Φοβήθηκα, άρπαξα το πιστόλι και τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Στην συνέχεια τα έχασα, δεν ήξερα τι να κάνω. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τους είδα, αλλά έφυγα και έφτασα σπίτι μου».

Ο δράστης όμως του στυγερού εγκλήματος με τη νέα κατάθεση στους αστυνομικούς, δίνει νέα τροπή στην υπόθεση και αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα. Μιλώντας εκ νέους στους άνδρες της ΕΛΑΣ τους ανέφερε ότι τελικά το 22αρι Zastava ανήκει στον ίδιο. 

«Το είχα αποκτήσει πριν από πέντε χρόνια και το έκρυβα στο καροτσάκι μου, καθώς φοβόμουν μια πιθανή ληστεία στο κατάστημα», φέρεται να είπε ο Βασίλης Τσαγκάρης. Μάλιστα δεν ήταν τυχαία και η απάντηση του συνήγορου του δράστη, Πέτρου Μαντούβαλου κατά την αποχώρηση του χθες από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων ο οποίος αν και ρωτήθηκε δύο φορές από τους δημοσιογράφους για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του όπλου αρκέστηκε να πει: «Αυτά θα τα πούμε τη Δευτέρα στο ανακριτή».

Αναπάντητα ερωτήματα

Κι αν το μυστήριο με τον ιδιοκτήτη του περιστρόφου βρίσκει τη λύση του μετά την ομολογία του 39χρονου Παραολυμπιονίκη, οι αστυνομικοί έχουν ακόμα μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων. Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί μετά το περιστατικό ο Βασίλης Τσαγκάρης, αποφάσισε να κλειδώσει το κατάστημα του και να φύγει για το σπίτι του, αφήνοντας αιμόφυρτο μέσα σε αυτό τον 47χρονο άνδρα. 

Παράλληλα αν κι όπως ισχυρίζεται ο δράστης βρίσκονταν σε άμυνα, γιατί δεν ειδοποίησε ο ίδιος τη αστυνομία, όπως θα ήταν το φυσικό, αλλά το θύμα που κάλεσε την Άμεση Δράση από το κινητό του τηλέφωνο λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο πάτωμα του πρακτορείου ΟΠΑΠ. Τέλος γιατί ενώ ο δράστης είδε τους αστυνομικούς, ενώ κινούνταν με το καροτσάκι του στο δρόμο, να φτάνουν στο κατάστημα του δεν έσπευσε να τους ενημερώσει για τα τεκταινόμενα, αλλά αποφάσισε να μεταβεί στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί πάντως πιστεύουν ότι η γυναίκα για τα μάτια της οποίας έγινε το φονικό θα τους προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες. Η πρώην σύζυγος του 47χρονου θύματος, που είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον Παραολυμπιονίκη πριν ακόμα πάρει διαζύγιο θα κληθεί να καταθέσει με κάθε λεπτομέρεια για τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρονιά.

Ο δράστης, Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Βασίλης Τσαγκάρης

Το θύμα, ο 47χρονος Μάριος Λουκόπουλος

Πηγή κειμένου: 

protothema.gr