Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τις περιπτώσεις Τόμπκινς και Τιγί για τη θέση «4» εξετάζει ο Ολυμπιακός



Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τέσσερις κινήσεις μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς έχει ανανεώσει τους Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη και έχει αποκτήσει τους Γιάνις Στρέλνιεκς και Γιώργο Μπόγρη, με τον τελευταίο να ανακοινώνεται εντός της ημέρας, αφού έχει υπογράψει το συμβόλαιό του.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν για τρεις ακόμα παίκτες πρώτης γραμμής σε πολύ σημαντικές θέσεις, γι’ αυτό και είναι πολύ προσεκτικοί πριν κάνουν τις τελικές τους κινήσεις. 

Στο προσκήνιο βρίσκονται ένας πλέι μέικερ, ένας πάουερ φόργουορντ και πιθανότατα ένα 2αρό-3άρι, ενώ χθες επισημοποιήθηκε και η παρουσία των Γιάννη Σφαιρόπουλου και Χρήστου Σταυρόπουλου στο Λας Βέγκας από τις 8 Ιουλίου και έπειτα. Για τη του πλέι μέικερ δεσπόζουν τα ονόματα των Γκρέιντζερ, Τζάκσον (όσο δεν κλείνει κάπου υπάρχει η ελπίδα πως θα μεταπειστεί) και Λάρκιν, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ των «ερυθρόλευκων», λόγω οικονομικής διαφοράς. Για τη θέση του πάουερ φόργουορντ, ο Ολυμπιακός είχε σε περίοπτη θέση της λίστας ήταν ο Μπρόκ Μότουμ, όμως η Εφές είναι έτοιμη να τον υπογράψει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του sprotfm.gr, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξετάζει πολύ «ζεστά» τις περιπτώσεις των Τρέι Τόμπκινς και Κιμ Τιγί για τον παίκτη που θα συμπληρώσει τον Γιώργο Πρίντεζη. Αμφότεροι μένουν ελεύθεροι από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια αντίστοιχα, έχουν προταθεί και εξετάζονται. Είναι παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά ταιριάζουν στο πλάνο, καθώς και καλές σεζόν έκαναν και εμπειρία Ευρωλίγκας έχουν, κάτι που είναι προτεραιότητα για τις μεταγραφές της ομάδας φέτος. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως κανείς από τους δύο δεν έχει ξεχωρίσει στα «θέλω» του προπονητή, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να γίνει άμεσα και να υπάρξουν επίσημες προτάσεις. 

Ο Αμερικανός ύψους 2.08 πάουερ φόργουορντ είναι στο 27ο έτος της ηλικίας του και μετά από μία εξαιρετική παρουσία στη Νίζνι, έπαιξε για δύο χρόνια στην Ρεάλ, όπου φέτος είχε 6,1 πόντους, 2,4 ριμπάουντ με 47,5% στα τρίποντα. Ο Γάλλος που εχει ύψος 2.11 μπορεί να παίξει και στο «5», είναι στα 29, έπαιξε για τρία χρόνια στη Βιτόρια και φέτος είχε 6,9 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ ανά παιχνίδι. Έχει καλό μακρινό σουτ και είναι αθλητικός. 

Στη λίστα φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που εξετάζονται, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει κάτι καλό και από την παρουσία προπονητή και γενικού διευθυντή στις ΗΠΑ. Θυμίζουμε πως εκτός των άλλων, στο Summer League θα συμμετάσχουν οι Οκάρο Γουάιτ (έχει συμβόλαιο με τη Χιτ, αλλά δεν αποκλείεται να αποδεσμευτεί) και Κώστας Μήτογλου, που έχουν απασχολήσει την ομάδα στο παρελθόν.